Inzameling voor Stap Verder en opvanghuizen

2021-07-11T11:34:41+01:00

Neemt u wat mee voor Stap Verder, Jeannette Noëlhuis en Harriet Tubmanhuis?

Net als voorgaande jaren houden we als PGZO samen met de Evangelisch Lutherse Gemeente (ELG) in juli een inzamelingsactie. Nieuw is dat we dit jaar niet alleen toiletartikelen inzamelen, maar ook houdbare levensmiddelen. Dit is op verzoek van Erika Feenstra, coördinator bij Stap Verder. Nieuw is ook dat we niet alleen inzamelen voor Stap Verder maar, ook voor het Jeannette Noëlhuis en het Harriet Tubmanhuis. Alle drie de organisaties zijn actief in Zuidoost en alle drie zetten zij zich in voor mensen zonder papieren.

Stap Verder (Hoogoord) is een inloophuis waar men o.a. terecht kan voor Nederlandse les en sociaal, juridisch en medisch advies. Het Noëlhuis (Venserpolder) is een leefgemeenschap ontstaan vanuit de Catholic Worker-beweging, waar altijd een aantal ongedokumenteerden mag wonen. Het Tubmanhuis (Huigenbos) is een kleinschalige opvang die tijdelijk onderdak en begeleiding biedt aan ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Meer info vindt u op hun websites: www.stapverder.info / www.noelhuis.nl / www.harriettubmanhuis.nl

We vragen u dus om houdbare levensmiddelen en toiletartikelen mee te nemen zoals

  • aardappelen, rijst, pasta, bouillonblokjes, hete pepers, potten groente, vis in blik, blikjes tomatenpuree, blikjes gepelde tomaten, etc.
  • shampoo, douchegel, deodorant, tandpasta, tandenborstels, wegwerpscheermesjes, scheergel, huidcrème, hand-zeeppompjes, papieren zakdoekjes, maandverband, etc.

De hele maand juli kunt u op zondag voor en na de dienst uw spullen afgeven in De Nieuwe Stad. Omdat niet iedereen zelf naar De Nieuwe Stad kan of durft te komen, kunnen er misschien spullen aan elkaar worden meegegeven. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met Johan Schuuring (06-30088729 / schuuringjohan@gmail.com) of Corine Noordzij (06-27246722 / noordzijc@gmail.com). Wij halen dan de spullen bij u thuis op. Ook voor meer informatie kunt u bij ons terecht.

Wij hopen dat we bedolven worden onder wat u mee brengt. Stap Verder, het Jeannette Noëlhuis en het Harriet Tubmanhuis zullen er erg blij mee zijn.